tisdag 4 maj 2010

Kantarelldoftande fläskfilé

Har hittat ett supergott recept på fläskfilé som jag tänkte dela med mig av. Jag använde kantareller på burk, men det blir säkert godare med färska om man har det.



 
Till 4 personer behöver du:
400 gram fläskfilé
2 dl crème fraiche
2 dl kantarell- och konjakscrème fraiche.
1,5 msk touch of taste kantarellfond (det står viltfond på flaskan)
10 st körsbärstomater
1 msk grovhackad timjan
50 gram kantareller, konserverade, färska eller frysta

Gör så här:
1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
3. Strö över timjan.
4. Servera med fullkornsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...