tisdag 5 juli 2011

Symötestisdag - loppisfyndat

Man måste ju bara älska sommarens loppisar! I lördags var jag på ett sånt där underbart ställe med stor fyndvarning. Tanterna som stod för försäljningen hade minst sagt dålig koll på vad saker är värda, vilket naturligtvis var positivt för oss kunder. Jag stod och letade bland gamla ramar (är på väg att försöka få ihop en fin tavelvägg) då tanten utropade: de får du för en krona styck! När jag, nöjd och glad, hade inhandlat dem försökte hon sig på att sälja en gräslig 80-talstavla med argumentet att det ju är sånt som ungdomar gillar...


Jag hade också turen att springa på lite fint 60-talsporslin från Rörstrand. Den lilla kannan heter Tebe och tillverkades mellan 1960-69. Den kommer bli perfekt när man bara är ett par personer som ska äta eller fika. För bara 20 kr blev den min!


Då jag inte hade några bra djupa tallrikar tidigare passade jag också på att investera i de här läckerbitarna. De heter Elvy. Jag fick ge 20 kr för allihop, vilket ju faktiskt inte är riktigt klokt. Jag har sedan tidigare assietter från Uppsala Ekeby, men det gör inte så mycket att det inte är exakt samma mönster. Bara de passar ihop så funkar det fint att blanda lite, tycker jag.


Huvudloppisen ägde rum i lördags, men då de brukar få saker över har de alltid loppis följande lördagar i juli också. Man kanske borde ta sig en titt till?

4 kommentarer:

 1. Vilka fina loppisfynd! Billigt är bra trevligt :)

  SvaraRadera
 2. Tant Kofta säljer ett jättebra häfte via nätet, på uppifrån och nerkofta! Kolla länken i mitt förra inlägg inne på min blogg! Man kan sticka med vilket garn som helst och hur man själv vill med den mönsterkonstruktionen... och när man är klar så behöver man bara fästa några trådar för koftan är helt klar!!!
  Fina loppisfynd du har gjort!

  SvaraRadera
 3. Det blev många fina fynd, på lördag är vi på't igen ;)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...