tisdag 30 augusti 2011

Symötestisdag - Cupcakemössa!

Hos Made by Cecilia kan man hitta världens gulligaste mönster på en Cupcake-mössa för barn i åldern 1,5-2 år.

Då jag inte tycker att ljushåriga barn passar så jättebra i beige ändrade jag färgerna så att det blev en chokladmuffins istället. Det passar dessutom perfekt till flickan som ska få den då hon har en brun jacka. Jag har ännu inte hunnit prova den på henne, så jag hoppas verkligen att den passar. Jag är åtminstone helt säker på att den inte är för liten, så om den är för stor får hon spara den till nästa höst. Det är svårt det där med huvudstorlekar! Har för mig att jag sett en tabell någonstans, men minns inte var. Tips, någon?


Jag har faktiskt inte testat att sticka med rundstickor tidigare, men det var ju inte alls svårt! Det kommer jag garanterat göra fler gånger. Är det förresten någon som vet var man kan få tag i minirundstickor? I Borås såg jag nämligen såna som var bara några centimeter långa och meningen var att de skulle användas istället för strumpstickor. Genialiskt tycker jag som ännu har lite svårt för det där!

9 kommentarer:

 1. Jättesöt mössa och vad bra att du hittade ett så fint mönster... man kanske skulle ta och sticka ett par av restgarnerna!

  SvaraRadera
 2. Åh vilken söt mössa. Man blir lite sugen på muffins.

  SvaraRadera
 3. Jättesöt mössa, man blir lite sugen på att sticka en själv!

  SvaraRadera
 4. Men vilken läckerbit. Har tyvärr ingen aning om huvudstorlekar tyvärr så kan ej hjälpa dig där. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 5. Ja visst blir den söt den där cupcakemössan. Har stickat varsin till mina två barnbarn. Både föräldrar och barn blev överförtjusta :-)

  SvaraRadera
 6. De heter Winter of Love och är designade av Johanne Ländin. Det finns en bild till vänster på min blogg under rubriken "Jag stickar just nu".

  SvaraRadera
 7. Hej. Supersöt mössa. Jag har en måttabell, med bl.a. huvudvidd, för barn upp till 116 cl. Skulle det vara intressant kan jag maila den till dig om du vill.

  SvaraRadera
 8. De där mössorna är så härliga! Vilket lyckligt barn som får värma sig i den!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...