tisdag 6 september 2011

Symötestisdag - Mormorsfilt

För ett tag sedan berättade jag om min rensning i garngömmorna och vad det skulle resultera i. Det visade sig att jag haft en förkärlek till rött och blått. Det fick bli en mormorsfilt!

Filten blev 96x80cm stor och precis lagom att ha över benen eller axlarna när man ser på tv. Egentligen hade jag en önskan om att göra den längre, men det var så här långt restgarnerna räckte. Det finfina med mormorsränder är ju att man kan bygga på på längden om man hittar mer garn. Jag siktar därför på att få den 110x80 cm!



Sedan förra symötet har jag också hunnit delta i ett "riktigt" symöte. Det var några arbetskamrater och jag som kom på den briljanta idén i somras och bestämde då ett datum direkt. Vi inledde (förstås!) med scones och fika. Sen var handarbetsflitet igång! Jag satt och stickade på en pippitröja som min systerson ska få i 2-årspresent (än så länge bryr han sig inte så mycket om ifall han får mjuka paket), en annan tjej stickade på ett par vantar och de två sista gick i virkskola hos oss. Mycket angenämt! Nu håller vi som bäst på och planerar in nästa träff

På tal om  scones finns det förresten en hel sida med recept på just det. Vad sägs till exempel om blåbärsscones

12 kommentarer:

  1. Hej!

    Det där med mormorsränder gillar jag starkt! Vad snygg filten blev! Har du sett de där filtarna som kallas monsterruta - när man virkar en gigantisk mormorsruta? Det är också fint... Tänk vad många olika filtar man skulle virka om man hann;)

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag också sugen! Men att göra en filt till sig själv tar ju en evinnerlig tid :-)

    SvaraRadera
  3. Snyggt! Rött och marinblått blev otroligt fint ihop.

    Vi har också dragit igång symöten på jobbet, fast det är snarare pysselkvällar eftersom man kan göra precis vad man vill. Det är trevligt att ses "utanför" jobbet ibland också.

    SvaraRadera
  4. Ja tänk vad mycket man kan göra av restgarner. Filten blev jättefin och praktiskt då man kan förlänga den om man vill.

    SvaraRadera
  5. Urfin!!! Jag har ju mitt eget mormorsmonster som ligger och vilar. Kanske borde ta upp den...

    SvaraRadera
  6. Mormorsränder är ju väldigt fint!! Bra att kunna öka på storleken om man vill. Ha en fin fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  7. Åh så fin den blev! Önskar att jag hade tålamodet att virka en filt.. :)

    SvaraRadera
  8. Vad fint. Hur gör man mormorsränder? Det var länge sedan jag virkade nu. Tycker om din blogg den är så harmonisk och dina bilder inger lugn

    SvaraRadera
  9. Vad fint det var med mormorsränder! Jag har aldrig sett såna förut men å så fint att ha en sån filt i soffan :-)

    SvaraRadera
  10. Maja: Ja, monsterrutorna har jag sett! Vet dock inte om jag hade haft tålamod för en sån..Det känns på något vis enklare med ränder :)
    Ewa: Det finns finfina beskrivningar på nätet, det är bara att söka på mormorsränder. Tack snälla för ditt fina beröm!

    SvaraRadera
  11. Vilken fin filt du har fått till! Och vad roligt att höra att du har kommit fram till att din pojkvän inte virkar fel :-)
    Vad bra att jag tog upp ämnet!

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig filt! Och vad roligt med syträffar.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...