tisdag 4 oktober 2011

Symötestisdag - Virknålsfodral

Efter en lång period med stickning har jag så smått börjat komma igång att virka lite igen. Då jag har en förmåga att inte lägga tillbaka saker på sin rätta plats har jag mer än en gång varit frustrerad över att inte hitta rätt virknål. Därför bestämde jag mig för att sy ett virknålsfodral. På så sätt hoppas jag att jag blir bättre på att lägga tillbaka dem - jag vill ju använda det fina fodralet nu när jag har sytt det!


Tanken var till en början att numrera alla facken, men jag insåg ganska snart att det räcker med att placera virknålarna i storleksordning. Jag har nämligen inte riktig koll på vilka storlekar jag har. För säkerhets skull gjorde jag ganska många fack, utifall att sortimentet utökas :)


Tyvärr har jag inga foton på hur jag bar mig åt när jag sydde, men det var ganska enkelt. De båda innertygen syddes ihop i kanterna samt i nederkant. Därefter sydde jag vertikala sömmar som skulle utgöra själva facken. Efter det var det bara att sy ihop innerdelen med yttertyget. Slutligen sydde jag fast ett band så att jag enkelt och snyggt kan stänga fodralet.

Den här veckans symöte är lite extra speciellt tycker jag - nu startar ju nämligen en insamling till förmån för Rosa bandet! Jag fick idén för några dagar sedan och bestämde mig genast för att höra av mig till Maja. Hon nappade på idén och nu hoppas vi på att ni gör detsamma! Själv ska jag börja tillverkningen nu i veckan.

Ps. Den som är uppmärksam ser att jag har bytt adress. Kommer att uppdatera bägge i nån vecka, så att alla hänger med på att jag bytt! :)

4 kommentarer:

 1. Jo, Yarn Paradise är en riktigt bra sida. Speciellt på tisdagar, då har dem alltid rea... =) Visst frakten är dyr, men håller man hela tiden koll på hur mycket kostnaden blir per nystan i slutändan så inser man att man kommer undan billigt ändå.. =)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ett sånt där litet praktiskt virknålsfodral står på min att göra lista också, jag är också duktig på att slänga virknålar omkring mig...

  och vilken fin idé du kom med med en insamling till rosa bandet!

  SvaraRadera
 3. Det måste jag prova, funkar ju till pennor och penslar också.
  Vart hittade du för resten den fina loggan (till vänster, till husmorsskolan?

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev :) Måste verkligen göra mig ett sådant fodral jag med, tack för en enkel beskrivning!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...