tisdag 20 september 2011

Symötestisdag - Vantar med broderi

Ien äldre mönsterbok hittade jag ett par så fina vantar med broderi. Då jag länge har velat ha ett par röda vantar (det lyser upp så fint mot de annars ganska dystra färgerna man ofta klär sig i på vintern) började jag på ett par för ett tag sedan. När den ena vanten var klar var jag så ivrig att prova på det där broderiet som enligt boken skulle gå som en dans om man följde deras steg för steg-anvisningar. Jag satte ivrigt igång, men insåg ganska snart att beskrivningen hade lite mer i övrigt att önska. Inte blev det snyggt heller! Ja, det ser ni ju på bilden...Nu satsar jag på att ta bort broderiet igen och helt enkelt använda vantarna precis som de är.

Så här skulle det bli...

...och det här är början på mina.

Det fina i kråksången är att jag trots allt har lärt mig något nytt, nämligen Mille fleur-stygn. Efter lite googlande hittade jag en stygnguide som var väldigt pedagogisk och bra. Det kan behövas för en sån som jag. För några år sedan sa jag nämligen till min mamma att "Jag är inte så bra på att sy för hand" varpå hon svarade att "Haha, du är ju inte så bra på att sy på maskin heller!". Som tur är har jag bättrat mig betydligt sen dess och mamma behöver inte längre skämmas för mina insydda byxor.

På söndag är det förresten dags för ännu ett symöte IRL och jag planerar att baka någon god äppelpaj. Är det någon av er syföreningsmedlemmar som sitter inne på något fantastiskt recept?

9 kommentarer:

 1. Ja, mammor kan vara lite väl rättframma ibland;)

  Men vad katten - jag tror att det skulle kunna bli fint, ditt broderi! När man ser helheten med en massa blommor och blad blir det ju väldigt effektfullt även om någon av blommorna är lite sned... Men visst är det klurigt med fritt broderi på stickning. Man måste verkligen hålla tunga rätt i munnen...

  Den här kakan tyckte jag blev väldigt god och dessutom räckte den till mång och var superenkel att göra:

  http://husmorsskolan.blogspot.com/2011/09/bjud-pa-en-varmande-hostmiddag.html

  Ha ett trevligt symöte!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. Å vad synd att det inte fungerade, de där broderierna var verkligen vackra. Men röda vantar lyser upp, vare sig de har blommor eller ej :-)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag försökte också brodera på ett par vantar jag stickade i vintras... Katastrof!! Varför ska det vara så svårt?! Bakade en jättgod äppelpaj för nån timme sedan som jag kan rekommendera, http://www.recept.org/Frasig_appelkaka.html Jätteenkel och jättegod.

  SvaraRadera
 4. Hantverkskursen är jätterolig och såhär en månad in väldigt givande. Det bästa med den är att den är helt och hållet på distans så jag kan vara vart jag vill när jag ska plugga :) Du kan läsa mer om den här:http://www.kalix.fhsk.se/utbildningar/distans/hantverk-design/

  Vad synd förresten att broderandet inte funkade på vantarna. De hade ju blivit så fint! Men det verkar lite svårt det där med broderi på vantar.

  SvaraRadera
 5. Härliga vantar men broderierna ser svåra ut.

  SvaraRadera
 6. Jag tror nog det kan bli jättefint om du broderar lite till. Tillsammans ska det nog kunna bli fint. Skönt med varma vantar nu när kylan börjar närma sig.

  SvaraRadera
 7. men å vad spännande med ullbrodyr. skulle jag verkligen vilja lära mig. kan ju en del om "vanlig" brodyr så det kanske går att applicera =)

  jag hittade irish hiking mönstren av en slump på ravelry.
  här är en länk till hur du gör cowlen. sedan varierade jag dem bara till sockor och pulsvärmare. kram

  http://www.ravelry.com/patterns/library/irish-hiking-cable-cowl

  SvaraRadera
 8. Sv: Jag tror att kursen är en heltidare. Men jag vågar inte svära på det.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att du skulle ha fortsatt! Jag är söker på att de hade blivit jättefina!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...