måndag 21 november 2011

Symötestisdag! Stickade pulsvärmare - gratis mönster.

I förra veckan lånade jag boken Pulsvärmare. En inspirationsbok på biblioteket. Den innehöll flera superfina mönster och jag försökte mig på där man skulle sticka skuggmönster, eller japans stickning som det också kallas. När jag hade gjort några varv tyckte jag dock inte att det blev som jag tänkt mig, så jag bestämde mig för att riva upp och istället hitta på ett eget mönster. Jag ville att den röda färgen skulle synas ordenligt utan att ta över och efter några försök fick jag till det precis som jag ville ha det.


Då jag inte är något större fan av strumpstickor bestämde jag mig för att sticka dem på två stickor och sedan sy ihop. Det blev fint och gick mycket fortare än om jag hade haft fem stickor att hålla ordning på...Fördelen med att sticka pulsvärmare på två stickor är att man, om man vill, kan lämna ett hål för tummen. Då sitter de bättre på!

För att ni också ska kunna sticka finfina pulsvärmare delar jag såklart med mig av det finfina mönstret som jag hittat på alldeles själv!
 1. Lägg upp 40 maskor med färg 1 på stickor 3,5.
 2. Sticka två varv räta.
 3. Byt till färg två och sticka ett rätt och ett avigt varv.
 4. Upprepa punkt 2 och 3 tills pulsvärmaren är så lång som du vill ha den.
 5. Sy ihop och lämna eventuellt ett hål för tummen.
Då jag är väldigt frusen av mig och det är ett projekt som går relativt snabbt att slutföra kommer jag garanterat att sticka fler i vinter. Det kanske dessutom kan bli en fin julklapp?


Förresten är jag nu i stort sett klar med min bruna kofta av lammullsgarn. Än så länge återstår dock att sticka dit en krage, så ni får se den under nästa veckas symöte istället. Är det förresten någon av er som har erfarenhet av att sy in stickade plagg? Jag tyckte nämligen att min kofta blev lite väl bred.

7 kommentarer:

 1. Jättefina, grått och rött blir så fint ihop.

  SvaraRadera
 2. Handledsvärmarna blev riktigt fina! =)

  SvaraRadera
 3. Hej!!

  Jag har varit så dålig på att kommentera - men i tysthet följt på allt fint du gör!

  Jätteläckra handledesvärmare, fin effekt med de röda ränderna! Kul att du delar med dig av mönstret!

  Jag har inte sytt in stickat någon gång, men jag skulle kunna tänk mig att man kan sicksacka en kontur och sedan klippa bort lite av kanten om det behövs - för syr man bara in och lämnar kanterna kan det ju bli lite knöligt, i alla fall om det handlar om några centimeter...

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilket garn har du använt till handledsvärmarna?

  Mvh Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tyvärr minns jag inte riktigt, men jag tror att det var nåt billigt akrylgarn. Du kan säkert använda lite vad som helst, bara det passar till stickor 3,5.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...