onsdag 17 oktober 2012

Äppelgelé och äppelsaft

Ett stenkast från där jag bor finns ett gammalt torp med tillhörande äppelträd. Det är ingen som bor i stugan, utan den brukar hyras ut till oss som bor i hyreshusen bredvid. Därför tillhör äpplena heller inte någon särskild, utan det är fritt fram att plocka för den som vill. När jag gick förbi häromdagen såg jag att ingen verkade ha varit där och då kunde jag naturligtvis inte låta bli att fylla en påse. Då jag inte orkade skala och kärna ur alla äpplen började jag leta efter recept där man bara behövde dela dem. Då blev det så turigt (mitt och M:s uttryck) att jag hittade beskrivning på både gelé och saft där tillvägagångssättet var ungefär likadant.

Nu återstår att se om gelén kommer att stelna. Igår lyckades jag inte, så idag efter jobbet kokade jag upp den på nytt och hällde i lite pektin samt citronsyra. Nu är det bara att hålla tummarna! Saften har jag redan smakat, den blev god.

För att hålla isär saft och gelé använde jag förresten två kastruller (det skulle ju kanel i saften, men inte i gelén). Utgår man från samma recept kan man ju koka upp allt i samma kastrull och skilja dem åt först när det är dags att hälla i socker.

3 kommentarer:

 1. Mmm, så gott det ser ut och låter! Kanske vore något att prova:-)

  SvaraRadera
 2. Mmm så gott det ser ut och låter! Kanske man skulle prova...

  SvaraRadera
 3. Underbart gott med egenskapad och naturlig äpplesaft! :o)

  Kramar Lisa

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...