tisdag 9 oktober 2012

Symötestisdag - Mina första mönsterstickade vantar!

Först trodde jag att jag inte kunde sticka alls. Nästa svårighet var strumpstickor. När jag väl lärt mig det tänkte jag att "såna där fina mönsterstickade vantar kommer jag nog aldrig klara av att göra, det verkar på tok för svårt...".Men man ska ju som bekant aldrig säga aldrig! Här är de nu nämligen, mina första mönsterstickade vantar. Gissa om jag är stolt över mig själv! Inte nog med att jag lyckades, de var roliga att sticka också. Mönstret hittade jag hos Chiliflingan som snällt delar med sig av sitt fina mönster.

Jag började sticka med nr 2,5, men insåg ganska snart att mudden blev alldeles för oelastisk och dessutom blev vantarna alldeles för små. Därför repades allt upp och jag bytte både garn och stickor. Nr 4 visade sig vara mer lagom, även om de är lite trånga än. Jag hoppas på att töja ut dem lite när jag har använt dem några gånger. Om jag ska sticka mönstret igen kommer jag nog att använda mig av stickor 4,5 så att det blir lite mer utrymme för händerna. Om ni tittar på Chiliflingans mönster ser ni att hon har stickat mudden i så kallad corrugated rib (två aviga, två räta i varsin färg), men då jag inte riktigt fick ordning på det gjorde jag istället en vanlig mudd som sluter om handleden lite bättre. Tummen gjordes i samma slags randning som mudden.6 kommentarer:

 1. Oj, vad fina de blev. Ser så där nystickade och oanvända ut. Lovande.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina vantar du gjort, härligt mönster.

  SvaraRadera
 3. Jättefina vantar!! Blir riktigt avundsjuk på folk som vågar ge sej på mönsterstickning, så himla fint!

  SvaraRadera
 4. Snygga! Tror inte jag kan sticka så. Får väl prova nån gång.

  SvaraRadera
 5. Jättefina! Jag har länge tittat på mönsterstickning med flera färger och tänkt att nä det där kommer jag aldrig att klara av...kanske dags att testa? För det är ju så snyggt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...