tisdag 19 februari 2013

Symötestidag - Minikånken blev kameraväska

När jag fyllde år i september fick jag en Minikånken, precis som jag önskat mig. Tanken var att jag skulle göra om den till en kameraväska och nu har det äntligen blivit av. Jag inhandlade ett liggunderlag och till slut fick jag också äntligen tag i ett tyg som jag gillade. De flesta tygaffärer i Falkenberg har bara gardintyger, så där lyckades jag inte hitta något passande. I lördags åkte jag dock på lördagsutflykt till Skene med mina föräldrar och där fanns betydligt större utbud. Jag handlade faktiskt lite tyg som reserv också, man vet ju aldrig när idéerna dyker upp.


Inspiration till kameraväskan fick jag hos Pastill.nu. Jag följde ingen beskrivning, utan gjorde lite som jag ville. då det redan finns ett sittunderlag i ryggen på alla Kånken brydde jag mig inte om att göra någon botten. Istället sydde jag ett lock som jag fäst med kardborreband i själva ryggsäcken samt en "ram" som jag lade runt om kanterna. Då jag bara har ett objektiv att byta med har jag än så länge bara gjort en avskiljare i väskan. Den har jag inte fäst någonstans eftersom jag vill kunna flytta runt den som jag vill, efter behov. Stänger man väskan så blir det ju ganska stadigt ändå.

Fördelen med en sån här kameraväska är ju dessutom att det inte syns vad som är i. För en utförlig beskrivning av hur man kan utforma en Kånken-kameraväska, kan man kika in hos Magnus Renström.
6 kommentarer:

 1. Smart idé!Fina tyget

  SvaraRadera
 2. Läser detta två dagar för sent... mannen har redan beställt en kamraväska... önskar jag jag vetat detta tidigare.. men man kan ju sy en till :)

  SvaraRadera
 3. Vilken smart idé! Mycket snyggar än en vanlig kameraväska.

  SvaraRadera
 4. Fint. Kul när man kan göra något som man också har nytta av. Det är inte alltid det händer ;)

  SvaraRadera
 5. Toppenbra att man inte ser vad du bär runt på!
  Den ska jag nog fundera på!! :-)

  SvaraRadera
 6. Åh, du är aktiv du! Har också en massa halvfärdiga projekt, har avslutat ett idag men hittat tio till på kuppen som jag förträngt + påbörjat 2 nya...:-) Kameraväskan var snitsig!

  //Hanna

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...