tisdag 21 maj 2013

Symötestisdag - Heddakoftan!

Nu är min andra Hedda-kofta klar! Jag stickade den i mitt favoritgarn Létt-Lopi så den är väldigt varm. Kanske passar den bättre under den ruggiga höst- och vintertiden, men jag tror nog att den ska komma väl till pass även under kommande sommarkvällar.När knapparna skulle sys i tog jag fram mormors gamla knappburk och hittade de fina läderknapparna som jag tyckte passade bra till den ganska grova koftan. Tyvärr hade jag bara fyra som var likadana, så den uppmärksamme ser att den nedersta knappen har fyra hål och att den är något mörkare än de övriga.

Då jag tycker att koftan blir lite väl kort när man följer det ursprungliga mönstret lade jag till en decimeter på längden. Det blev alldeles lagom!


11 kommentarer:

 1. Ser jättefin och mysig ut :) Léttlopi är härligt att sticka med.

  SvaraRadera
 2. Vad fint! Jag gillar både färg, modell och de underbara knapparna :-)

  SvaraRadera
 3. Så fin och vilken underbar blå färg.

  SvaraRadera
 4. Jättefin, det där med knapparna tror jag inte nån ser;)
  Är Lett Lopi ett bra garn att sticka? var lite rädd att det sticks!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig modell!
  Får jag fråga var du hittat den?
  Jag ska faktiskt sticka i Lett-lopi bara jag får klar en polokrage som aldrig verkar vilja bli lång nog... (Drops Delight) Ett mönster hittat i Året Runt som Åsa på Islandsgarn tänker det ska passa perfekt till. Har gått och klämt och känt på garnet ett tag och ser verkligen fram emot stickningen:)
  Och det där med knapparna: bara kul tycker jag! På något sätt passande på en sådan kofta.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin kofta! =) Och vad härligt med ärvda knappar. Minns burken som farmor har, hur jag fick ta fram den som liten och titta och känna på alla knapparna.

  Även jag undrar vad du hittat mönstret till Hedda-koftan? Verkar vara ett bra projekt att börja med, jag har också planer på att prova létt-lopi innan jag ger mig i kast med en islandströja med pingvinmönster.
  /Camy

  SvaraRadera
 7. Tack! Jag gillar den jättemycket. Mönstret hittade jag faktiskt via en länk som Husmorsskolan lade upp, men tyvärr är det borttaget nu. Som tur var sparade jag mönstret på min dator, så hör av dig så kan jag skicka det till dig! Jag är nämligen osäker på om det är okej att publicera det på bloggen.

  SvaraRadera
 8. Hej! Du får gärna skicka mönstret, jag är inte säker på om jag ror ett sånt storprojekt i land men jag kan ju alltid läsa mönstret och se om jag tror att jag klarar det. För... åååå vad den är fin!

  SvaraRadera
 9. Hej jag skulle så gärna vilja sticka koftan, den var jättesöt, men jag hittar inte mönstret nånstans

  SvaraRadera
 10. Jag tror jag har det kvar i gömmorna. Lämna din mailadress så ska jag skicka det till dig! 😊

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...