tisdag 25 mars 2014

Symöte – vårklänning

Nu har jag helt snöat in på att sy och är ständigt på jakt efter nya fina tyger. Det börjar ju som bekant likna vår och då tycker jag att det är så trevligt att klä sig i ljusare färger. Därför blev jag så glad när jag fann det här blommiga tyget – det skulle ju nämligen passa finfint till en klänning! I lördags skulle jag på födelsedagskalas och hade ingenting att ta på mig, så fredagen spenderades framför symaskinen och det här blev resultatet.

Att ta outfit-bilder är, som ni ser, inte min starka sida. Jag har helt enkelt för mycket prylar i min lilla lägenhet för att det ska bli riktigt snyggt. Därför fick jag leta upp den enda lilla plätt att ledigt väggutrymme som jag har och sedan beskära bilden så att det blev någorlunda okej.


Hursomhelst är jag jättenöjd med resultatet! Jag har använt mig av mönster nummer 23088 från Stoff och Stil, men istället för att göra en rak klänning klippte jag av överdelen under bysten och sydde fast två tygstycken nedtill som jag sedan rynkade så att kjolen blev lite utställd. Såna här klänningar kommer det bli fler av! Jag gillar verkligen den här modellen, då den är smickrande för figuren samtidigt som man aldrig behöver tänka på att dra in magen.

För att se vad andra har åstadkommit på symötet kan ni kika in hos Husmorsskolan.

6 kommentarer:

 1. Jättesnygg! Härligt vårigt tyg, och modellen blev jättebra tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Så fin klänning, jag gillar tyget så fint.

  SvaraRadera
 3. riktigt snygg och somrig

  SvaraRadera
 4. Jättfin klänning! Och jag känner verkligen igen det där med svårigheter att hitta obelamrade ytor. Nu bor jag som tur är lite större och har reserverat en vit vägg som bakgrund till mina alster.
  //Karin

  SvaraRadera
 5. (Hmm, undrar om min första kommentar blev uppäten...)

  Jättefin klänning! Och jag känner igen det där med att ha för få obelamrade ytor. Nu bor jag som tur är lite större och har reserverat en vit vägg att ha som bakgrund.

  //Karin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...