tisdag 11 oktober 2011

Symötestisdag - Virkade vantar med stickad mudd

I helgen fyndade jag garn! 50 gram Ullgarn (Sarek från Marks & Kattens) för bara 15 kr! Det fick bli två par virkade vantar med stickad mudd. Just när garnet är melerat tycker jag att det blir fint att bryta av med en annan färg. Den här gången blev det svart eftersom det var det garnet från gömmorna som passade bäst till det melerade.

Det kluriga med melerat garn är att få dem likadana. Det visade sig att ett av nystanen var färgmässigt helt olikt de andra, men jag har försökt para ihop dem så att det ser bra ut.


Som vanligt när jag virkar vantar gjorde jag det på frihand. Jag började med mudden - på stickor nr 6 lade jag upp 30 maskor. Sedan stickade jag två räta och två aviga tills jag tyckte att den var tillräckligt lång. Därefter var det bara att plocka upp maskor med virknålen och börja virka runt. Om man är intresserad av ett virkmönster till vantar gjorde jag ett för nåt år sen. Fördelen med att ha en stickad mudd är att vanten sitter bättre på handen, om man inte vill göra den jättetajt förstås.


Ett av de här paren (jag har inte bestämt vilket än) kommer att vara med på Husmorsskolans Nya Syförenings auktion till förmån för Rosa Bandet. Jag hör nämligen till skaran som tycker att Rosa Bandet-prylar inte nödvändigtvis behöver vara rosa...Auktionen går av stapeln den 18 oktober, så håll utkik!

5 kommentarer:

 1. Det var ett fint garn du fick tag på! Vantarna ser jättefina ut!

  SvaraRadera
 2. Fina vantar! Jag har nog aldrig virkat vantar, bara stickat och sytt... borde kanske testa!
  Såg så fina virkade, på 365 Slöjd igår tror jag det var!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga färger, vad är det för garn? Kul idé med knapparna också, det blev väldigt fint.

  SvaraRadera
 4. Jättefina vantar. Jag har tänkt att jag ska virka ett par men har inte hunnit.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset på mönster till två färgade vantar. Det var ju jätte fint! Fina vantar du gjort med förresten :-)
  / Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...