tisdag 6 december 2011

Symötestisdag - evighetskoftan

Inte nog med att det tog flera veckor (månader? Jag räknade inte) att färdigställa koftan. När den väl var klar och ihopsydd visade det sig att den var på tok för stor! Bara att sprätta upp igen och sy in. Äntligen är jag färdig! Armhålorna blev lite små, men det funkar ändå. Kanske är jag lite för petig, men man vill ju såklart att det ska bli bra. I fortsättningen ska jag nog hålla mig till det garn som är angivet i beskrivningen, det blir nog lättare då. Tyvärr är det lite svårt när man använder sig av äldre mönster då man får lita på att kontrollen av stickfastighet stämmer.


Jag provade faktiskt att virka ihop koftan. Det rekommenderas inte! Jag fick ta upp allting och sy istället. När jag sydde ihop den använde jag den samma garn som till själva koftan, då min erfarenhet av sytråd är att den bara går sönder när man använder koftan.


Hursomhelst så är koftan nu klar, vilket känns fantastiskt skönt! Om någon känner för ett litet evighetsprojekt så hittar du mönstret hos Dagens mönster.


Eftersom jag ville ha knappar som bryter av mot det bruna valde jag några med lite pärlemorkänsla. För säkerhets skull köpte jag en extra knapp utifall att någon av dem skulle lossna.

5 kommentarer:

 1. Jättefin kofta. Väl värd sina timmar.

  SvaraRadera
 2. Vad fin koftan blev. Önskar dig en fin vecka/Gela

  SvaraRadera
 3. Wow vad duktig du är! Jättefin!

  SvaraRadera
 4. Koftan är fin, men mönstret är inte tillåtet att läggas ut på nätet. De/Den som driver dagens mönster har ingen respekt för kopieringskyddet. Har skrivit till dem men får inget svar. Nu är det upp till oss enskilda stickare om de ska sluta snylta på andras arbete.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...