tisdag 4 februari 2014

Förkläde

Jag är tyvärr inte så bra på att sy, men jag är väldigt intresserad och vill gärna lära mig. Tilläggas kan ju att jag en gång fick det smickrande svaret "Du är inte så bra på att sy på maskin heller..." när jag beklagade mig över att jag inte var så bra på att sy för hand. När jag fyllde år i höstas fick jag dock en alldeles egen symaskin vilket ju innebär att jag kan öva precis när jag vill. För en tid sedan fyndade jag en så fin bok om förkläden som också innehöll mönster och i förra veckan bestämde jag mig för att prova att sy ett av dem.

Tygbiten jag hade liggandes hemma var inte så stor och tyvärr visade det sig att den inte räckte till det mönster jag hade tänkt, så jag fick göra om lite. Istället för ett förkläde med bröstlapp fick det bli ett midjeförkläde. Kanske kan jag sy dit en bröstlapp senare om jag känner att det verkligen behövs. Längst ner sydde jag på en volangkant för att det skulle bli lite extra tjusigt. Jag hade också funderingar på om jag skulle sy dit en ficka, men kom fram till att det ju faktiskt är ganska opraktiskt på ett förkläde.


Det är hopplöst svårt att ta en bra bild på ett förkläde när man inte har någon som kan mannekänga. Hoppas att ni ändå ser hur resultatet blev!

Det här ska bli en födelsedagspresent till min syster som fyller år om några veckor. Hoppas att hon gillar det!

4 kommentarer:

  1. blev jättefin tycker jag

    SvaraRadera
  2. Vilket fint förkläde! Du kan ju visst sy, så det så! Och hoppas att dein syster blir glad för presenten. :-)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...