torsdag 19 juni 2014

Larstenskaka

Som barn lekte jag en del med min kusin Hanna. Ibland passade vi på att sova över så att vi fick gott om tid tillsammans. Vid ett tillfälle fick vi för oss att hitta på ett eget recept. Om jag inte minns fel hade vi just plockat jordgubbar och därför var de en given ingrediens. Vi blandade hej vilt och fick till sist ihop en slags sockerkaka med jordgubbar. Den blev lite kladdig, ungefär som med kladdkaka, men det tyckte vi bara var gott. Ordentlig som jag var sparade jag receptet och jag har faktiskt bakat det flera gånger sen dess.

Så här i jordgubbs- och midsommartider passar kakan perfekt! Servera den som den är eller tillsammans med glass eller en klick vispad grädde.

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g smält smör
2 dl mosade jordgubbar

Den något spartanska beskrivningen lyder: "Häll hälften av smeten i en form och lägg i jordgubbarna. Lägg sedan på resten av smeten. Grädda i ugnen 35 minuter i 175°C."

Den längre, efterkonstruerade, beskrivningen lyder som följer:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det sedan i äggblandningen. Rör i mjölken och tillsätt det smälta smöret. Häll hälften av smeten i bröad form. Lägg i jordgubbarna (Om jordgubbarna är väldigt saftiga är det en god idé att krama ur lite av saften innan de läggs ovanpå smeten) och tillsätt resten av smeten. Grädda i ugnen 35 minuter i 175°C.

När vi var klara med kakan var det dags att ge den ett namn. Det fick bli Larstenskaka efter våra efternamn, Larsson och Stenberg!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...