torsdag 19 juni 2014

Symötestisdag – koftan Clara

Nu är min Clara-kofta klar! Jag är grymt nöjd och är helt säker på att den kommer att användas ofta och länge, både till vardag och fest. På midsommar bar jag den tillsammans med min vintageklänning som jag helt oväntat hittade för hundra kronor på en loppis förra året. Midsommarvädret är ju som bekant ofta lite opålitligt så det var skönt med en kofta att värma sig med.

Mönstret till koftan finns att köpa på Ravelry och garnet, som heter Excelana, har jag köpt i Majas manufaktur (kan varmt rekommenderas!). Knapparna hittade jag i mormors gamla knappburk som jag fått ärva. Dessvärre fanns det inte sju stycken helt likadana, så jag fuskade lite och tog två stycken mindre som jag placerade längs upp respektive längst ner. Jag tror och hoppas att det inte syns så mycket.

Stickningen var väldigt rolig eftersom det hela tiden hände något tack vare flätorna. Annars kan jag tycka att det är lite tråkigt med stora projekt där det bara är aviga och räta rakt igenom, även om det kan vara skönt emellanåt. En annan bra sak med mönstret var att hela koftan stickas i ett stycke, förutom ärmarna som stickas på strumpstickor och monteras på "kroppen". Nu har jag dessutom lärt mig att sticka efter ett engelskt mönster och jag är så stolt! Det känns som att en helt ny värld öppnar sig, då utbudet blir så mycket större när man kan tyda engelska mönster.

För att se vad andra har hittat på i dagen symöte kan ni klicka er in hos Husmorsskolan.

Ps. Under midsommarafton hade min vän Katarina med sig kameran och förevigade alla under kvällen. Ta gärna en titt! Bilderna är uppdelade i fyra delar: del 1, del 2, del 3 och del 4.

5 kommentarer:

 1. å vad fin din clarakofta blev =) passar dig perfekt! kram eddy

  SvaraRadera
 2. Så underbart att få se den färdig, den är verkligen jättefin! Nu blir jag ännu mer peppad att få min klar :-)

  SvaraRadera
 3. Vad fin koftan är! Jag håller helt med dig om att det är roligare att sticka när det händer något. Bara det finns något litet som gör att det syns att man kommer någon vart, så kan resten få vara slätstickning.
  //Karin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...