onsdag 10 september 2014

Babystickning

Det har visst blivit väldigt sporadiskt med inlägg den senaste tiden. Förhoppningsvis kommer det bli ändring på det nu! Sommaren var så väldigt intensiv så det har liksom inte funnits tid till varken stickning eller bloggande.


I min bekantskapskrets är det många som skaffar barn nu och när en ny liten människa kommer till världen är det ju extra roligt att ge bort något hemstickat. Därför har stickandet på min blå Clara-kofta avstannat lite till förmån för babystickande. Jag hade inhandlat ett mjukt babygarn på Gekås men det visade sig vara så tjockt att det knappt fanns några mönster till det. Möjligen skulle jag kunna göra en filt, men det var jag inte alls särskilt sugen på. Jag började därför på ett nytt mönster, men hur jag än bar mig åt blev det bara fel så efter att ha repat upp flera gånger gav jag upp och gjorde (ännu) en femtimmarskofta istället. Tanken var att en tremånadersbebis skulle få den, men jag tror tyvärr att den snart kommer att bli för liten så jag sparar den till något framtida barn istället.


Jag har insett att de allra flesta babyplagg är stickade med stickor nummer 3, så nu har jag inhandlat en hel massa garn som ska passa. För ett par år sen stickade jag en Hjärtekofta som jag blev väldigt nöjd med. Nu planerar jag att göra något liknande, men med bara en rand hjärtan. Kanske med marinblå botten och ljusrosa hjärtan. Det kan nog bli fint!

Är  man osäker på vilken storlek det färdiga plagget är i kan man ta en titt i tabellen nedan.


2 kommentarer:

  1. Har för mig det finns nåt häfte med barnkläder stickade på stickor 3... Tycker det är en behaglig storlek att sticka med också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, det måste jag undersöka! Ja, stickor nr 3 är väl ganska lagom till just barnkläder men till större plagg tycker jag det går på tok för långsamt...

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...