måndag 6 oktober 2014

Raggeliragg

I våras påbörjades stickandet av de här raggsockarna men då det kom lite andra projekt i vägen blev de inte klara förrän det var vår och då kändes det ju inte helt relevant att sticka på raggsockar. Därför har de legat i min stickkorg och väntat på att bli klara, tills nu. Häromdagen tog jag tag i det insomnade projektet och gjorde klart dem. Det tog faktiskt inte alls så lång tid som jag hade föreställt mig. Troligen beror det på att jag just avslutat projektet Clara-koftan som ju tog flera månader. Ett par kvällars stickande för att få färdigt ett par raggsockar är ju en piece of cake i sammanhanget! :)

Sockarna är lättstickade och mönstret hittar ni hos Ruckelhäxan Stjärnkraft.


Mattan som syns i bakgrunden på bilden är gjord av min mammas farmor Alma. Hon bodde i samma hus som min mormor och morfar – ett rum och kök hade hon på övervåningen. Mamma har berättat att det var väldigt spännande att lyssna utanför dörren när gamlafarmor hade besök av en av sina väninnor. Väninnan brukade nämligen svära, hon sa till exempel "Jösses!" och det var uppenbarligen inte lika okej på 50- och 60-talen som det är nu...

När mormor gick bort tog vi tillvara på några av de stickade mattor som min Alma stickat. Som synes på bilden är de gjorda av rutor och sedan hopsydda för hand. Två mattor pryder numera golvet  i min lägenhet. Jag tycker de är fina!

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...