lördag 29 november 2014

Siri in progress

Direkt när jag såg mönstret på koftan Siri bestämde jag att en sån måste jag sticka! Jag älskar det bladmönstrade oket och efter en titt på alla Siriprojekt på Ravelry blev jag ännu mer bestämd. Några koftor var gjorda av Kampes 2-trådiga ullgarn och de såg ju fina ut, så jag beställde några härvor hallonrött garn.


Mönstret innehöll en del nya moment för mig och innan jag fått ordning på första mönstervarvet hade jag både repat upp flera gånger samt slitigt mitt hår i frustration. Jag kände mig verkligen som en nybörjarstickare när jag tragglade på med mönstervarven! Efterhand släppte dock mitt krampaktiga grepp om stickorna och det gick riktigt bra och var faktiskt till och med roligt. En god hjälp var knit along-gruppen på Facebook. Där kunde jag läsa andras frågor och svar och dessutom kunde jag själv ställa frågor som jag snabbt fick svar på.

Nu har jag just stickat klart oket och ska börja med nederdelen i slätstickning. Hurra, det verkar som att jag kanske kommer nå målet med att bli klar med koftan till jul!

Garnet är jag halvnöjd med – kanske är det gjort för något mindre stickor för jag tycker att resultatet blir lite glest och till skillnad från vissa andra ullgarn så luddar garnet inte ihop sig så mycket. Hursomhelst ska det bli spännande att se det färdiga resultatet och jag hoppas att jag blir nöjd.

2 kommentarer:

  1. Ser jättefint ut! Jag blev också helt kär i det mönstret :) Garnet kanske fluffar upp sig lite mer om du blöter den sen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, jag har också funderat övet det där med att blöta ner den. Då slätar den nog ut sig lite också :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...