fredag 18 november 2011

Adventskalender med julstrumpor

I god tid före första advent har jag knåpat ihop en adventskalender som M ska få. Idén fick jag från boken En skandinavisk jul - julpyssel för hela familjen som jag fick i julklapp förra året. Egentligen hade jag velat göra en kalender i tyg, men då jag inte hade några fina tyger hemma och inte hade tid att köpa några fick det bli en i papper i år. Miljönisse som jag är känns det inte så bra, men om jag köper lite färre julklappar så kanske det jämnar ut sig...Förhoppningsvis hinner jag sy en i tyg nästa år och i så fall kan man ju spara den så att den kan återanvändas flera gånger.


Vill du också göra en adventskalender av presentpapper? Det var busenkelt! Gör så här:
  1. Rita upp en julstrumpa på ett papper och för över till en mall i kartong. Om det är svårt att rita finns det säkert mallar att skriva ut från nätet.
  2. Välj ut ett antal julpapper som du vill använda dig av. Vik pappret dubbelt med den vita sidan ut. Använd mallen och rita runt om.
  3. Klipp ut.
  4. Lägg julstrumporna dubbla och sy ihop dem med hjälp av en symaskin.
  5. Markera eventuellt vilken strumpa som hör till vilket datum. Jag använde mig istället av små tvättklämmor som var markerade med siffrorna 1-24.
Än så länge har jag inte fyllt strumporna med något, men om du vill ha tips på vad man kan lägga i en kalender till vuxna så kan du kika in på inlägget Adventskalenderspånande. Tipsa gärna om fler saker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...